petak, septembar 22, 2023

Pozovite nas: (018) 253-962

„Легенда о Месечевој принцези” на Првом фестивалу АСИТЕЖ-а Србије

nedelja, 22 decembar 2019 16:58
У Београду је отворен Први фестивал АСИТЕЖ-а Србије под називом „Покренимо причу“ на коме Позориште лутака Ниш учествује са представом „Легенда о Месечевој принцези“ редитеља Давида Алића.

Организатор фестивала је Национални центар Међународног удружења за развој позоришта за децу и младе АСИТЕЖ (АССИТЕЈ).

Фестивал је националног и такмичарског карактера, чији је циљ да окупи позоришне ствараоце – чланове удружења и успостави дијалог међу њима, нарочито између професионалне и независне сцене, али и са педагозима и образовним системом.

„Неопходан је дијалог између свих актера у земљи и отуд и име фестивала ‘Покренимо причу’. Желимо да међу собом започнемо причу о томе шта се дешава на нашој позоришној сцени и унутар извођачких уметности, јер се жанрови укрштају и позориште за децу не може више бити оно на шта смо навикли“, истиче председница АСИТЕЖ-а Србије Диана Кржанић Тепавац.

На фестивалу су приказане најбоље представе за децу и младе, за све узрасте, у свим формама извођачких уметности. У такмичарском програму су учествовали: Позориште „Бошко Буха“, Позориште лутака „Пинокио“, Уметничка група Хоп.Ла!, Дечије позориште „Чарапа“, Станица – Сервис за савремени плес, Битеф денс компанија из Београда, Позориште младих из Новог Сада, Позориште за децу Крагујевац и Позориште лутака Ниш.

У представи “Легенда о Месечевој принцези” играју: Марија Цветковић, Срђан Миљковић, Даворин Динић, Дејан Гоцић, Тома Бибћ, Јелена Ђорђевић, Наташа Ристић, Слободан Миљковић, Александра Павловић и Младен Милојковић.

Реализацију фестивала је подржало Министарство културе и информисања Републике Србије, док је генерални покровитељ фестивала компанија Гомекс.

 

 

 

Pročitano 1771 пута Последњи пут измењено nedelja, 22 decembar 2019 16:59
Морате бити пријављени да би могли да оставите коментар

FB stranica

 
 

Ulogujte se na sajt

Prisutni posetioci

Ko je na mreži: 188 gostiju i nema prijavljenih članova

Mejling lista

Prijavite se svojim mailom na nasu mejling listu i redovno će vam stizati vesti o našim predstavama, akcijama, dešavanjima...