petak, septembar 22, 2023

Pozovite nas: (018) 253-962

Награда за анимацију Даворину Динићу на јубиларном „Лут фесту“

nedelja, 22 decembar 2019 17:15
Позориште лутака Ниш учествовало је са представом „Мала принцеза“ на Двадесетом међународном фестивалу професионалних луткарских позоришта за дјецу „Лут фест“

 који се одржавао у Источном Сарајеву под мотом „Анима у срцу“.

Поводом великог јубилеја, директор фестивала Витомир Митрић је рекао: “Овај фестивал има културну мисију која је дјеловала недостижно и ми нисмо могли замислити прве године када смо кренули са фестивалом да ћемо имати овако квалитетан програм и фестивал који се признаје у свијету“. Нагласио је да је 20 година луткарства у Источном Сарајеву обележило исто толико генерација нове младе позоришне публике, којој је усађена љубав према луткарству и позоришној уметности. “Фестивал је луткарским остварењима учио младе да његују љубав, поштују различитости и у својим срцима гаје чистоту душе и праве вриједности”, истакао је Митрић.

На фестивалу је представе извело 15 позоришта из: Естоније, Аустрије, Италије, Шпаније, Белгије, Хрватске, Федерације Босне и Херцеговине, Републике Српске и Србије.

Стручни жири у саставу: Наумов Николај Петрович из Русије, Боњо Лунгов из Бугарске и Предраг Бјелошевић из Републике Српске, глумцу Даворину Динићу додељена је награда за анимацију за плес Шеика у представи „Мала принцеза“.

Представу „Мала принцеза“ режирао је Александар Кањевац, а на фестивалу су наступали Марија Цветковић, Даворин Динић, Срђан Миљковић и Јелена Ђорђевић уместо Станиславе Јоковић која иначе игра у овој представи.

У оквиру пратећег програма фестивала одржан је луткарски карневал, већи број луткарских радионица и промоција књига. У циљу децентрализације културе и уметности представе су изведене у 10 градова и општина  Републике Српске и Босне и Херцеговине.

 

 

 

 

Pročitano 1936 пута Последњи пут измењено nedelja, 22 decembar 2019 17:18
Морате бити пријављени да би могли да оставите коментар

FB stranica

 
 

Ulogujte se na sajt

Prisutni posetioci

Ko je na mreži: 237 gostiju i nema prijavljenih članova

Mejling lista

Prijavite se svojim mailom na nasu mejling listu i redovno će vam stizati vesti o našim predstavama, akcijama, dešavanjima...