petak, septembar 22, 2023

Pozovite nas: (018) 253-962

Позориште лутака на Петом европском фестивалу путујућих позоришта у Сливници

sreda, 01 januar 2020 21:11
Позориште лутака Ниш је као једини представник Србије учествовало са представом “Легенда о Месечевој принцези” на Петом европском фестивалу путујућих позоришта који се одржавао у Сливници

, у Бугарској од 14. до 20. октобра. На фестивалу су учествовала и позоришта из Чешке, Румуније, Северне Македоније, Србије и Бугарске.

Фестивал је основан са циљем да промовише мултикултурални дијалог и да подстакне  размену професионалних идеја између уметника из различитих делова Европе. С обзиром на локацију Сливнице, фестивал је фокусиран на пажњу публике из бугарске престонице и целог софијског региона. Медијски партнер фестивала била је Бугарска национална телевизија.

Представу „Легенда о Месечевој прнцези“ режирао је Давид Алић, а улоге тумаче: Марија Цветковић, Срђан Миљковић, Даворин Динић, Дејан Гоцић, Тома Бибић, Јелена Ђорђевић, Наташа Ристић, Слободан Миљковић, Александра Павловић и Младен Милојковић.

                                                                                                          

Подршка Министарства културе и информисања

Учешће Позоришта лутака на Петом европском фестивалу путујућих позоришта у Сливници (Бугарска) део је пројекта „Учешће на међународним позоришним фестивалима у 2019. години“ и суфинансирано је из буџета Републике Србије – Министарства културе и инофмрисања.

 

 

Pročitano 2098 пута Последњи пут измењено petak, 17 januar 2020 12:29
Морате бити пријављени да би могли да оставите коментар

FB stranica

 
 

Ulogujte se na sajt

Prisutni posetioci

Ko je na mreži: 130 gostiju i nema prijavljenih članova

Mejling lista

Prijavite se svojim mailom na nasu mejling listu i redovno će vam stizati vesti o našim predstavama, akcijama, dešavanjima...