petak, septembar 22, 2023

Pozovite nas: (018) 253-962

Дечији жири наградио представу „Bук који је испао из књиге“

petak, 03 januar 2020 12:42
Позориште лутака је учествовало са представом „Вук који је испао из књиге“ на Шеснаестом дечјем позоришном фестивалу „Позориште Звездариште“. 

Реч је о регионалом такмичарском фестивалу који представља најбоља сценска остварења у позоришној продукцији за децу на подручју Србије и земаља у окружењу.

За учешће на фестивалу се пријавило 36 позоришта за децу и младе, али по по избору селектора Жељка Хубача у такмичарском програму фестивала учествује 13 представа из Хрватске, Литваније, Босне и Херцеговине и Србије. Говорећи о селекцији, књижевница Ана Вучковић Денчић рекла је да ће овогодишњи фестивал који се одржава под слоганом „Звездариште - Свезналиште“ повезати „велике и мале, позориште и књиге, историју и будућност и све нас заједно“.

Дечији жири доделио је трећу награду представи „Вук који је испао из књиге“, а њега чине девојчице и дечаци узраста од 8 до 12 година, учесници пројекта „Мали позоришни експерти“ који на овај начин започињу своју авантуру откривања позоришне уметности. Они представљју четврту генерација учесника овог значајног програма за развој дечје публике.

Учешће на „Звездаришту“ је било прво фестивалско извођење представе „Вук који је испао из књиге“, коју је режирао Драгослав Тодоровић, а улоге тумаче: Младен Милојковић, Даворин Динић, Мирјана Ђорђевић, Срђан Миљковић, Тома Бибић, Марија Цветковић, Дејан Гоцић и Јелена Ђорђевић.

У име Позоришта лутака Ниш награду је преузела Ирина Сомборац, која у овој представи потписује креацију лутака, сценогарфије и костима.

Pročitano 2105 пута Последњи пут измењено petak, 17 januar 2020 12:29
Морате бити пријављени да би могли да оставите коментар

FB stranica

 
 

Ulogujte se na sajt

Prisutni posetioci

Ko je na mreži: 175 gostiju i nema prijavljenih članova

Mejling lista

Prijavite se svojim mailom na nasu mejling listu i redovno će vam stizati vesti o našim predstavama, akcijama, dešavanjima...