subota, jun 10, 2023

Pozovite nas: (018) 253-962

ДВЕ НАГРAДЕ НА ПЕДЕСТ ПРВИМ СУСРЕТИМА ПРОФЕСИОНАЛНИХ ПОЗОРИШТА ЛУТАКА СРБИЈЕ

petak, 07 maj 2021 13:58
На Педесет првимсусретимапрофесионалних позоришта лутака Србије Позориште лутака Ниш наступало је са представом „Снежна краљица“.

Награда стручног жирија за глумачко остварење додељена је глумици Светлани Михајловић, док је глумица Марија Цветковић носилац награде за најбољу анимацију „Јанко Врбњак“ коју додељујеМало позориште „Душко Радовић“.

Због неповољне епидемиолошке ситуације фестивал је имаоонлајн издање.На Јутјуб каналу фестивала емитовано је осам представа у такмичарском делу програма, док је представа „Царев заточник“ Позоришта за децу Крагујевац као домаћина фестивала емитована у ревијалном делу програма, у част награђених.

Стручни жири је заседао у саставу: Јован Царан, глумац, редитељ и кретаор лутака, Алек Родић глумац, редитељ и композитор и Ана Ковјанова, сценограф, костимограф и кретаор лутака.  

Гран при фестивала припао је Позоришту за децу Крагујевац за представу „Бамби“.

Представу „Снежна краљица“ је режирао Зоран Лозанчић,који је радио и сценографију и избор музике, асистент режије била је Јелена Ћорћевић, идејне скице потписује Ерика Јановић, креацију и израду лутака Душан Станковић и Драгана Ђурић, компјутерску анимацију и програм Александар Девић, а плакат и фотографије Даворин Динић. Глумачки ансабл чине: Александра Павловић, Јелена Ђорђевић, Светлана Михајловић, Младен Милојковић, Урош Милојевић, Слободан Миљковић Марија Цветковић и Татјана Миленковић.

    

 
Pročitano 2018 пута Последњи пут измењено petak, 07 maj 2021 14:04
Морате бити пријављени да би могли да оставите коментар

FB stranica

 
 

Ulogujte se na sajt

Prisutni posetioci

Ko je na mreži: 29 gostiju i nema prijavljenih članova

Mejling lista

Prijavite se svojim mailom na nasu mejling listu i redovno će vam stizati vesti o našim predstavama, akcijama, dešavanjima...