ponedeljak, jul 15, 2024

Pozovite nas: (018) 253-962

Premijera i Alisin rođendan

utorak, 27 maj 2014 13:43
Ekipa se provodi nakon premijere Ekipa se provodi nakon premijere
U sredu, 7. maja, održana je prva ovogodišnja premijera. 

Naš „kućni“ reditelj Zoran Lozančić preoblikovao je poznati roman Lusia Kerola „Alisa u zemlji čuda“, prilagodio ga lutkarskom mediju i savremenom dečjem senzibilitetu.

I ova premijera je nosila isto ono uzbuđenje i strepnju, verovatno kao i prethodnih 245. Ogroman trud svih onih koji učestvuju u stvaralačkom procesu, kao i trud onih koji prate taj proces staje u taj, čak ne ni dan, već u taj jedan sat. Da li će se predstava dopasti publici? Kako će reagovati mališani, kako odrasli? Šte će reći stručna publika i kolege? I ovog puta, odgovori su stigli sa aplauzom. Rekli bismo, iskrenim. Čini nam se da smo još jedan poznati dečji roman oživeli na najbolji mogući način, podstičući maštu gledalaca. Kombinaciju klasičnog i savremenog, spoj lutke i živog glumca, kao i spoj tehnologije i likovnosti publika je prepoznala srdačno primivši predstavu.

Kritika predstave iz Narodnih novina

 „Srećna premijera!“, rečenica koju nakon izvođenja predstave, zaposleni u pozorištu upućuju jedni drugima. Gosti se okupljaju i sa nestrpljenjem iščekuju glumce. Pozdravi, čestitanja i poljupci. Sve zasluženo. Uz zdravice, osmehe i lepo raspoloženje prepričavaju se utisci, osećanja, doživljaji sa proba, planiraju se gostovanja, učešća na festivalima...

Ali ova premijera bila je malo drugačija od ostalih, jer je naša Alisa te večeri proslavila još dva važna datuma, 10 godina života sa lutkom i XX rođendan (videćete svećice, ali ne moramo baš i da napišemo godine). Sve je bilo tu: torta, svećice, rođendanska pesma, cveće, poljupci, čak i rođendanski ples.

A kako je sve to izgledalo, pogledajte sami.

 
 
Pročitano 6869 пута Последњи пут измењено sreda, 28 maj 2014 14:06
Морате бити пријављени да би могли да оставите коментар

FB stranica

 
 

Ulogujte se na sajt

Prisutni posetioci

Ko je na mreži: 61 gostiju i nema prijavljenih članova

Mejling lista

Prijavite se svojim mailom na nasu mejling listu i redovno će vam stizati vesti o našim predstavama, akcijama, dešavanjima...