ponedeljak, jul 15, 2024

Pozovite nas: (018) 253-962

Premijera predstave "Damojed"

ponedeljak, 30 jun 2014 00:00
Samo se ljubavlju osvaja svet

U petak, 27. juna, Pozorište lutaka je živelo punim plućima zahvaljujući premijeri predstave “Damojed”, u režiji Biljane Radenković. Na sceni su se kroz svoje likove predstavili Toma Bibić, Aleksandra Pavlović, Mirjana Đorđević, Srđan Miljković, Stefan Mladenović, Mladen Milojković i Dejan Gocić. Naša nova predstava po mnogočemu je drugačija. Publika je to prepoznala i oduševljeno komentarisala pojedine scene, a duhoviti dijalozi praćeni su smehom i aplaudiranjem. Pozorišna sala puna pozitivne energije, ima li čega lepšeg za glumce?

Pouka ove zabavne i maštovite bajke u stihuda su „prijateljstvo, plemenitost, ljubav i dobrota suština pravoga života“, uticaće pozitivno na prve životne stavove najmlađih. A izgleda da se i odrasli mogu pronaći u nekim delovima ove složene predstave. Sve u njoj nalazi put do gledalaca, dobar tekst, rediteljska postavka, scenografija, kostimi, rekvizita, scenski pokret, songovi, video animacije... Trud se isplatio. Čini nam se da je pred “Damojedom” dug i uspešan pozorišni život.

Veče je završeno malim slavljem, ali nijednoj dami nije pretila opasnost „zmajskog reda“ da će biti biti poslužena kao sladoled. Sve dame „nekako ljupke i fine, bile su dobro čuvane i hvala bogu nisu skuvane“. Naprotiv, uživale su u društvu „hrabrih i vrlih“ vitezova, koji su uspeli da „pronađu trag i preskoče zmajev prag“. Lepa atmosfera koja je vladala na probama, prenela se i na ovo veče. Uz opšti utisak dobro obavljenog posla, koji deli i ansambl predstave i publika, nazdravili smo 247. premijeri našeg Pozorišta i uspešnoj sezoni.

Pred nama je još učešće na XXII Kotorskom festivalu pozorišta za djecu, na kom 5. jula nastupamo sa predstavom “Slike sa izložbe”, nakon čega i zvanično završavamo pozorišnu sezonu.

O svemu o čemu smo govorili, uverićete se kad pogledate fotografije.

Pripreme pred premijeru

Premijera i aplauzi

Proslava premijere

Pročitano 9080 пута Последњи пут измењено sreda, 02 jul 2014 10:35
Морате бити пријављени да би могли да оставите коментар

FB stranica

 
 

Ulogujte se na sajt

Prisutni posetioci

Ko je na mreži: 45 gostiju i nema prijavljenih članova

Mejling lista

Prijavite se svojim mailom na nasu mejling listu i redovno će vam stizati vesti o našim predstavama, akcijama, dešavanjima...