ponedeljak, jul 15, 2024

Pozovite nas: (018) 253-962

Predstavljanje savremene frankofone dramske literature za decu i mlade

subota, 14 mart 2015 11:50
Niš Pozorište lutaka Ponedeljak, 23. mart 11.00 – 14.00 Ulaz slobodan

 

Međunarodna mreža pozorišta za decu i mladeASITEŽ,u saradnji sa pozorištima iz Novog Sada, Beograda i Niša,organizuje predstavljanje savremene frankofone dramske literature za decu i mlade. Na taj način se obeležavaju tri važna pozorišna datuma, Svetski dan pozorišta za decu i mlade, Svetski dan lutkarstva i Svetski dana pozorišta, kao iDani frankofonije.

Pozivamo vas da prisustvujete scenskom čitanju četiri dramska teksta autora Sonie Kjambreto i Lik Tartara iz Francuske i Žan Frederik Mesjea i Davida Pakea iz Kanade. Autori iz Francuske će prisustvovati programu.Kroz razgovor koji će se voditi nakon čitanja tekstova, publika će moći da sazna više o njihovom radu i aktuelnoj francuskoj dramskoj produkciji za mladu publiku.

Javno čitanje tekstova je u različitim rediteljskim i glumačkim postavkama u svakom od ovih gradova. U Nišu izbor scena i režiju potpisuju Biljana Radenković i Dejan Gocić, glumci Pozorišta lutaka.

 

Cilj programa je da se pozorišnim profesionalcima, prevodiocima, autorima dramskih tekstova i svim zainteresovanim za pozorišnu i književnu umetnost za mlade približi kod nas nedovoljno poznata savremena francuska pozorišna scena za mlade kao i francuski jezik, književnost i kultura uopšte.

Program se realizuje uz podršku Francuskog Instituta i Ministarstva za kulturu i informisanje.

Pročitano 5153 пута Последњи пут измењено nedelja, 15 mart 2015 10:13
Морате бити пријављени да би могли да оставите коментар

FB stranica

 
 

Ulogujte se na sajt

Prisutni posetioci

Ko je na mreži: 31 gostiju i nema prijavljenih članova

Mejling lista

Prijavite se svojim mailom na nasu mejling listu i redovno će vam stizati vesti o našim predstavama, akcijama, dešavanjima...