ponedeljak, jul 15, 2024

Pozovite nas: (018) 253-962

“Otvori oči, otvori uši, putokaz stanuje u tvojoj duši...”

nedelja, 22 mart 2015 19:25
Svetski dan pozorišta za decu i mlade, 20. mart, obeležen je premijernim izvođenjem predstave “Crvenkapa”, u režiji Biljane Vujović Bajke. Po tradiciji, na ovaj dan čita se poruka istaknutih svetskih umetnika, koju su ove godine uputile Malale Jusafzai, dobitnica Nobelove nagrade za mir 2014. godine i Đulija Klara Kesus, UNESCO umetnica za mir. Njihovu poruku publici je pročitao glumac Srđan Miljković.

Predstava je izazvala veliko interesovanje, a karta više tražila se i nekoliko dana pre premijere. Podsetićemo vas da ulogu Crvenkape tumači pet divnih devojčica koje su ulogu dobile na audiciji koju smo organizovali krajem prošle godine. Zapamtite njihova imena: Iskra Milovankić, Dunja Petković, Ena Lilić, Milica Mitić, Danica Veljković. Zamolite ih za autograme. Možda će vam jednog dana mnogi zavideti na njima.

Dunja je imala čast da pretpermijernim izvođenjem označi početak pozorišnog života naše nove “Crvenkape”, Iskra da se predstavi premijernoj publici, a Ena, Milica i Danica svoje premijere iščekuju sa nestrpljenjem. Ali prve apluze, i to duge i burne, već su dobile kada su se zajedno sa Iskrom i “odraslim” glumcima poklonile publici nakon premijernog izvođenja.

Bio je to divan prizor. Uostalom, pogledajte fotografije i uverite se sami.

Naravno, predstavljamo i “odrasle” glumce: Mladen Milojković, Aleksandra Pavlović, Toma Bibić, Jelena Đorđević i Tatjana Milenković.

Predstava šalje snažnu poruku deci i odraslima o neizvesnostima i iskušenjima koja prate put odrastanja i sazrevanja.Gde naći putokaz? Kako rediteljka navodi: “Ozbiljne, ovovremenske teme postavljene su na moderan način. Originalni songovi sa dramaturškom ulogom, inventivna glumačka igra i koreografija, kao i moderno scenografsko i kostimografsko viđenje našeg vremena kroz print, projekciju i životni lavirint svakako jesu preporuka da ovo novo rediteljsko iščitavanje bajke pogledate obavezno.” I zato, učinite to.

I opet, kao što tradicija nalaže, svakoj premijeri treba nazdraviti za dug i uspešan pozorišni život. Tako je bilo i ovog puta.

Pročitano 6946 пута Последњи пут измењено nedelja, 22 mart 2015 19:29
Више из ове категорије « Svetski dan lutkarstva Svetski dan pozorišta »
Морате бити пријављени да би могли да оставите коментар

FB stranica

 
 

Ulogujte se na sajt

Prisutni posetioci

Ko je na mreži: 51 gostiju i nema prijavljenih članova

Mejling lista

Prijavite se svojim mailom na nasu mejling listu i redovno će vam stizati vesti o našim predstavama, akcijama, dešavanjima...