petak, septembar 22, 2023

Pozovite nas: (018) 253-962

Pismo škole za osnovno i srednje obrazovanje "14.oktobar" u Nišu

ponedeljak, 21 decembar 2015 18:55
Poštovani, Škola  za osnovno i srednje obrazovanje "14.oktobar" u Nišu, niz godina unazad  ima izuzetno dobru saradnju  sa Pozorištem lutaka u Nišu. 

Veliki broj  predstava  ovo je pozorište sponzorski održalo za naše učenike u samom pozorištu lutaka ili su glumci  istog pozorišta bili naši dragi gosti u školi u povodu mnogih proslava i manifestacija i oduševljavali sve nase učenike, roditelje i nastavnike.

Kućni red u svakoj instituciji, banci, bolnici, školi, na javnom mestu i sl.  mora se poštovati. Profesionalizam zaposlenih u ovoj ustanovi, glumci, rukovodstvo  pozorišta treba da doprinise daljem razvoju  pozorišta i tome se ne mogu stavljati nikakve primedbe.

Na nama, posetiocima  pozorišta, deci,  učenicima, roditeljima, vaspitačima i  nastavnicima koji su i najčešći gosti ovog pozorišta, mora biti stalna briga primerenog ponašanja svih koji se nadju na predstavi.Toga moraju biti svesni roditelji koji svoju decu vode u pozorište, vaspitačima  i nastavnicima sa svojim  učenicima, bez obzira da su to deca i učenici redovnih  ili škola za učenike sa smetnjama u razvoju.

Tako, 23.12.2015. godine sa početkom u 12.00 sati Pozorište lutaka  će za sve  učenike Škole "14. oktobar" u Nišu, održati  besplatno predstavu "Bila jednom jedna zima".
U pripremi za odlazak učenika na predstavu škola  vrši organizacijsku pripremu u smislu da  učenike moraju da prate odeljenske starešine, roditelji učenika ali i svi ostali  nastavnici u školi sa zadatkom da  prisustvovanje priredbi bude u skladu  sa normama ponašanja koja važe za sve posetioce pozorišta, pa i za nas  koji obrazujemo i vaspitavamo učenike sa smetnjama u razvoju.


Ukoliko izostane odgovornost bilo koga od nas u organizaciji posmatranja  predstave,  roditelja, nastavnika, direktora, eto nevolje i problemi koji mogu izmaci kontroli.

Sasvim  nepotrebno na kraju godine kada  Pozorište lutaka Niš svojom nesebičnom agilnošču,  dobročiniteljstvom, upravo  učenicima sa smetnjama u razvoju, kao  niz godina unazad i ovoga puta želi da usreći učenike. Ono je  jedana  od retkih  ustanova u Gradu, koja pokazuje svoje društveno odgovorno ponašanje na nasjvetliji način i ono se ne može ničim pomutiti.


Na primeru rada Pozorišta lutaka u Nišu i podrške osobama sa smetnjama u razvoju, trebalo bi da se ugledaju i mnogo  moćnije i bogatije  ustanove, preduzeća, privatni poslodavci.

S poštovanjem,

Zoran Nikolić, direktor škole "14. oktobar" u Nišu

 

Pročitano 7189 пута
Морате бити пријављени да би могли да оставите коментар

FB stranica

 
 

Ulogujte se na sajt

Prisutni posetioci

Ko je na mreži: 102 gostiju i nema prijavljenih članova

Mejling lista

Prijavite se svojim mailom na nasu mejling listu i redovno će vam stizati vesti o našim predstavama, akcijama, dešavanjima...