petak, septembar 22, 2023

Pozovite nas: (018) 253-962

Jubilarno izvođenje predstave "Patuljak Nosonja"

subota, 13 februar 2016 00:00
Poučna i mistična priča nemačkog pesnika i pisca Vilhelma Haufa, adaptirana za lutkarski teatar biće izvedena u nedelju, 14. februara u 11.30, jubilarni - pedeseti put.

Osim na matičnoj sceni, predstava Patuljak Nosonja je izvođena i na takmičarski i revijalnim festivalima u Subotici, Novom Sadu, Kruševcu i Beogradu. Umetnički domet potvrđuju i nagrade – "Milena Sadžak" za najbolјeg mladog glumca dodeljena Dini Arsić na Četrdeset drugim susretima profesionalnih pozorišta lutaka Srbije u Novom Sadu (2011) i nagrada za dizajn na Desetom dečjem pozorišnom festivalu “Pozorište Zvezdarište” u Beogradu (2012).

Premijera je održana 7. septembra 2011. godine. Predstavu je režirao Todor Valov, a uloge tumače: Biljana Radenković, Dejan Gocić, Stefan Mladenović, Toma Bibić, Davorin Dinić i Mirjana Đorđević.

Iako su se glumci menjali, predstava je ostala čvrsta i sveža, a priča o  tome kako u najtežim životnim trenucima, čovek može da promeni svoju sudbinu i pronađe sreću uz pomoć srodne duše sa kojom deli sudbinu je uvek aktuelna.

Pročitano 6757 пута
Морате бити пријављени да би могли да оставите коментар

FB stranica

 
 

Ulogujte se na sajt

Prisutni posetioci

Ko je na mreži: 163 gostiju i nema prijavljenih članova

Mejling lista

Prijavite se svojim mailom na nasu mejling listu i redovno će vam stizati vesti o našim predstavama, akcijama, dešavanjima...