petak, septembar 22, 2023

Pozovite nas: (018) 253-962

Jubilej predstave "Crvenkapica na zrnu graška" - tristoto izvođenje

četvrtak, 28 april 2016 00:00
U Pozorištu lutaka će se u sredu, 27. aprila u 15.00 časova održati tristotoizvođenje predstave „Crvenkapica na zrnu graška“, rediteljke Miroslave Mime Janković.

Predstava je na repertoaru Pozorišta lutaka od 24. juna 1990. godine i skoro punih dvadeset godina u predstavi su glumili Svetlana Ceca Mihajlović i Zoran Lozančić. Iskusni glumački dvojac, predaoje potom svoje uloge mlađim kolegama, Stanislavi Joković i Aleksandru Kanjevcu, a nakon Kanjevčevog prelaska u leskovačko Narodno pozorište, uloge Vuka, Lovca i Bake dodeljene su Davorinu Diniću.

Predstavu su postavili Mima i Bane Janković. čuveni umetnički par. Mima Janković pored režije, sa Atanasa Ilkovim potpisuje i tekst, dok je sa kolegom iz Pozorišta, Srđanom Mihajlovićem kreirala i izradila lutke. Bane Janković bio je autor scenografije i muzike.

O samoj predstavi, glumica Svetlana Ceca Mihajlović kaže:

“Šarmantna, duhovita, poletna predstava koja odrasle vraća u detinjstvo, a sa decom komunicira kao sa njima ravnima. Dvoje glumaca od kojih se svako zove Bajka, pričaju, igraju i pevaju deci dve lepe bajke, bajke koje su obeležile odrastanje svakog deteta. Kroz igru, deca i sama učestvuju u predstavi, aktivno sarađuju, pa čak i pomažu da se predstava završi na najlepši mogući način.

Najdugovečnija predstava na sceni Pozorišta lutaka još dugo će, nadamo se, mamiti osmehe zahvaljujući vama, poštovana deco.”

 

Pročitano 5401 пута Последњи пут измењено četvrtak, 28 april 2016 08:51
Морате бити пријављени да би могли да оставите коментар

FB stranica

 
 

Ulogujte se na sajt

Prisutni posetioci

Ko je na mreži: 190 gostiju i nema prijavljenih članova

Mejling lista

Prijavite se svojim mailom na nasu mejling listu i redovno će vam stizati vesti o našim predstavama, akcijama, dešavanjima...