ponedeljak, jun 17, 2024

Pozovite nas: (018) 253-962

Mala Princeza od svog rođenja ima sjajni grumen najfinijeg zlata u grlu i zbog toga lepo peva.

Autor: Ksenija Stojanović
Režija, scenografija
i izbor muzike
: Aleksandar Kanjevac
Kostim: Dejan Vrhunski Gocić
Lutke: Dragana Đurić
Lektor: Aleksandar Kanjevac
Igraju:
Marija Cvetković - Mala Princeza
Stanislava Joković - Car
Davorin Dinić - Šeik, Mlinarev sin
Srđan Miljković - Poslastičar, Maga
 
Uzrast: 3+

Kratak sadržaj:

       ala princeza od svog rođenja ima grumen zlata u grlu i zbog toga lepo peva. Međutim, princeza je jako uobražena i želi da se uda samo za onog prosca koji isto tako lepo peva kao i ona. Dolaze prosci, ali uzalud... Jedino mlinarev sin, vredan momak, lepo peva skoro kao princeza, ali to nije dovoljno, jer ona, uobražena, hoće muža visokog roda. 
        Ali jednog dana zlatni grumen iz princezinog grla ispadne u bunar, te ona izgubi lepi glas. Na nesreću pijući vodu iz bunara, magarac proguta zlatni grumen i propeva isto tako lepo kao i princeza. Dvorani uspevaju da uzmu zlatni grumen od magarca i vrate ga princezi, ali ona sada mora da ispuni dato obećanje i da se uda za magarca. No, kao i u svim bajkama sve se na kraju lepo i srećno završi...
     Predstava se temelji na glumačkoj i animatorskoj veštini. Odlikuje se živom i dopadljivom muzikom kao i dinamičnom i lepršavom igrom.


 

 

NAGRADE:

Dvadeseti međunarodni festival profesionalnih lutkarskih pozorišta za djecu “Lut fest“, Istočno Sarajevo Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, 2019.

  • Nagrada za animaciju (Davorin Dinić za ples Šeika)

 

 

Rekli su o nama:

bonjo.jpg

FB stranica

 
 

Ulogujte se na sajt

Prisutni posetioci

Ko je na mreži: 59 gostiju i nema prijavljenih članova

Mejling lista

Prijavite se svojim mailom na nasu mejling listu i redovno će vam stizati vesti o našim predstavama, akcijama, dešavanjima...