nedelja, jun 23, 2024

Pozovite nas: (018) 253-962

 

Predstava “Dvanaesto more” bazira se na istoimenoj noveli za decu Igora Kolarova.

Autor: Igor Kolarov

Dramaturg: Slobodan Obradović

Režija: Boris Todorović

Scenografija, kostim i kreacija lutaka: Sanja Malјković

Muzika: Irena Popović Dragovići Nikola Dragović

Scenski pokret: Nebojša Gromilić

 

  Igraju:

Kia – Jelena Đorđević

Simona, Simonina mama  –  Marija Cvetković

Flo – Aleksandra Pavlović

Ang E Sol –  Toma Bibić

Srednji Džo – Lazar Nikolić k.g.

Jedan plus Jedan – Srđan Milјković

Uzrast: 10+

Kratak sadržaj:

Predstava “Dvanaesto more” bazira se na istoimenoj noveli za decu jednog od najznačajnijih i najautentičnijih pisaca za decu Igora Kolarova.

Ova savremena bajka prati period u životu dvanaestogodišnje devojčice Kie, koja se po mnogim stvarima razlikuje od običnih devojčica, kako to Kolarov u svojoj drugoj knjizi kaže “zato što je na svetu previše ostalih devojčica”. Njena najbolja prijateljica je gospođa Flo, takođe neobična pojava i avanturista, koja je pristutna samo glasom i u vidu pisanih tragova putem pisama i razglednica sa najneobičnijih mesta na zemlji.

Jednoga dana Kia iznenada upoznaje vršnjakinju Simonu s kojom postaje najbolja prijateljica. Simona se dosta razlikuje od Kie, a ponajviše po tome što ume da zaplače, što je Kii sasvim strana stvar. Dve devojčice dele svoje tajne i zajedno grade svoj neobični svet, čiji je glavni simbol mesečev vrt, trijumf njihove mašte i zanesenosti romantičnim pogledom na svet.

Njihovu sreću zamagljuje činjenica da je Simona bolešljiva devojčica i jednoga dana prilikom izrade mesečevog vrta Simona pada u san iz koga se ne budi. Požalivši se gospođi Flo, očajna Kia dobija nagoveštaj da jedan misteriozni ključ vodi ka tigru koji nedostaje, a za koji Kia veruje da je ključ za Simonino izbavljenje i ozdravljenje. Kroz potragu za tigrom Kia sreće neobične bajkovite likove od kojih dobija uputstva koja joj pomažu da ispuni svoju misiju.

 
 

NAGRADE:

 

Dvanaesti pozorišni festival za decu „ZajeČAR“, Zaječar, 2022.

  • Gran-pri;
 

 

Rekli su o nama:

bonjo.jpg

FB stranica

 
 

Ulogujte se na sajt

Prisutni posetioci

Ko je na mreži: 65 gostiju i nema prijavljenih članova

Mejling lista

Prijavite se svojim mailom na nasu mejling listu i redovno će vam stizati vesti o našim predstavama, akcijama, dešavanjima...