понедељак, јул 22, 2024

Pozovite nas: (018) 253-962

 


Рођена је 1978. године у Нишу. Дипломирала је на Националној академији за позоришну и филмску уметност "Крсто Сарафов" у Софији (Бугарска), на одсеку за луткарство у класи професора Боње Лунгова. Завршила је средњу музичку школу "Др Војислав Вучковић" у Нишу. Од 2001. године је стални члан Позоришта лутака.

Професионални рад укључује редитељска имена као што су Атанас Илков, Тодор Валов, Дарин Петков, Живомир Јоковић, Милорад Берић, Драгослов Тодоровић, Кокан Младеновић, Виктор Климчук, Румен Рачев. У Позоришту лутака игра у скоро свим представама које су на репертоару позоришта.

Носилац је награде за главну женску улогу у представи "Ивица и Марица" на Тридесет четвртим сусретима професионалних позоришта лутака у Новом Саду 2001. године, награде за најбољу анимацију "Јанко Врбњак" на Педест првим сусретима професионалних позоришта лутака Србије у Крагујевцу 2021. године за улоге Гавранице и Мале разбојнице у представи "Снежна краљица", као и више колективних награда.


 

 

 

Представе у којима глуми Марија Цветковић

ФБ страница

 
 

Улогујте се на сајт

Присутни посетиоци

Ко је на мрежи: 45 гостију и нема пријављених чланова

Мејлинг листа

Пријавите се својим мејлом на насу мејлинг листу и редовно ће вам стизати вести о нашим представама, акцијама, дешавањима...