понедељак, октобар 26, 2020

Pozovite nas: (018) 253-962

 


Дејан В. Гоцић  рођен је у Нишу 1972. године. Дипломирао на Академији за филмску и позоришну уметност "Крсто Сарафов" у Софији, Република Бугарска, смер Глума и луткарство, у класи професора Боње Лунгова. Диплому, стручни назив и степен студија, признао Факултет драмских уметности, Универзитет уметности у Београду.

Одиграо је низ улога у нишком Академском позоришту СКЦ-а ("Ћелава певачица", "У пламену страсти", "Кабаре", "Аудиција"), Офф театру ("Гангстарбајтери", "Јуриш у будућност"), Омладинском позоришту "Трећа половина" ("Пљуни и заиграј", "Аудиција") и Народном позоришту у Нишу ("Карађорђе", "Коштана", "Антигона", "Краљ и његов комедиограф", "Тамни вилајет", "Путујуће позориште Шоплаовић", "Развојни пут Боре Шнајдера", "Дама са камелијама", "Самоубица", "Хамлет римејк", "Виолиниста на крову"...)

После положене аудиције 2002. године, стални је члан ансамбла Позоришта лутака у Нишу и игра у скоро свим представама са репертоара. Посебно издваја: "Сенке у ноћи", "Ружно паче", "Цветна бајка", "Царев заточник", "Себастијан и Босонога", "Зачарана пахуљица", "Свети Сава", "Мали принц", "Патуљак Носоња", "Силвестерово благо" и дипломску представу "Могли".

Са колегама са класе реализовао и неколико ауторских представа: "Деда Мразови помоћници", "Деда Мраз из Оза", "Ледена бајка", "Била једном једна зима", "У пламену страсти", "Нада из ормара", "Имитација живота" и "Док чекамо Годоа".

 

Добитник је многих колективних награда, од којих као најдраже истиче:

 • Награду за колективну игру и анимацију, представа "Царев заточник", Фестивал позоришних представа за децу "Фестић", Београд, 2005;
 • Награду за сценски покрет, представа "Царев заточник", Међународни фестивал позоришта за дјецу, Котор, 2006;
 • Награду за колективну анимацију, представа "Могли", Међународни фестивал позоришта за дјецу, Котор, 2008;
 • Награду за колективну анимацију, представа "Мали принц", Дечји позоришни фестивал "Позориште Звездариште", Београд, 2009.
 • Годишњу награду Позоришта лутака Ниш за представу "Мали принц", 2009;
 • Награду за колективну анимацију, представа "Могли", Међународни луткарски фестивал "Златна искра", Крагујевац, 2010;
 • Награду за колективну игру, представа "Птице", Међународни луткарски фестивал "Златна искра", Крагујевац, 2011.
 • Специјална награда за интерактиван однос глумаца са публиком, Међународни фестивал професионалних луткарских позоришта за  дјецу “Лут фест“, Источно Сарајево 2018.

Од самосталних награда и признања издваја:

 • Годишњу награду за уметничко достигнуће у Позоришту лутака Ниш 2011. године;

 • Награду за глумачко остварење и анимацију, за улогу Шеика у представи "Силвестерово благо", на 43. сусретима професионалних позоришта лутака Србије у Суботици 2012. године.

 • Награда за глумачко достигнуће за улогу Шеширџије у представи "Алиса у земљи чуда", на 48. сусретима професионалних позоришта лутака Србије у Зрењанину 2018. године.

Аутор је костима за око 40 представа скоро свих нишких позоришта, а на 7 иностраних и домаћих фестивала његови костими овенчани су и наградама за најбољу костимографију.

На нишкој "Телевизији пет", 2001. године je водиo ауторску емисију "Друга страна екрана", а 2003. за бугарску Националну телевизију синимио је филм "Картини в ношта("Слике у ноћи") у режији Бисерке Колевске.

Један од оснивача и селектор I и II фестивала дечјих и омладинских представа ДОПС  у Јагодини 2010. и 2011. године. Члан је Савета за културу Града Ниша и Комисије за избор пројеката НИС-а.

У периоду од септембра 2012. до октобра 2013. године, био је вршилац дужности директора Позоришта лутака Ниш.

„Велику захвалност дугујем Дејану Крстовићу, редитељу, Мирку Ђорђевићу, а посебно Драгољубу Марковићу, глумцима Народног позоришта у Нишу, који су ми били велика подршка у  каријери.“

 

 

Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

http://facebook.com/deyan.vrhunski

 

 

 

Predstave u kojima glumi Dejan Gocić

 

ФБ страница

 
 

Улогујте се на сајт

Присутни посетиоци

Ко је на мрежи: 148 гостију и нема пријављених чланова

Мејлинг листа

Пријавите се својим мејлом на насу мејлинг листу и редовно ће вам стизати вести о нашим представама, акцијама, дешавањима...