Tuesday, October 25, 2016

The latest news (serbian)

 • Ponosan na svoj grad
  Ponosan na svoj grad

  Najmanje cenimo ono što najviše imamo. Dobro je da svaki čovek bar nakratko izgubi sve ono na šta ne obraća dovoljno pažnje, tek da to počne ceniti. Ovome me život naučio tek sada kada sam se iz voljenog grada na jugu rodne zemlje, otisnuo severno izvan njenih granica na željene studije. Promenivši perspektivu osvestio sam sopstvenu ljubav prema Nišu, ne znajući pre, da je ona zapravo ovolika kolika jeste. Stoga ću svoju pismenu zahvalnicu mom dragom Pozorištu lutaka iz Niša nasloviti sa Ponosan na svoj grad! Ili ,,Ko na brdo ak' i malo stoji, Više vidi no onaj pod brdom!"

  Written on Monday, 24 October 2016 00:00 in Putovanja Be the first to comment! Read 996 times Read more...
 • Priča o vodi
  Written by

  Pozorište lutaka Niš

  Priča o vodi

  Pre 14 godina, Tatjana Milenković i Dejan Gocić odigrali su premijerno predstavu bugarske rediteljke Bianke Benkovske “Priču o vodi”. Hiljade maliašana je tokom desetak godina, gledajući predstavu prvi put čulo ili se podsetilo šta je to voda, koliko je ona važna za život i opstanak celokupnog živog sveta, kako ona kruži prirodom... Potom, nekoliko godina predstava nije izvođena, da bi se u četvrtak, 13 septembra, vratila na repertoar, u nešto izmenjenom sastavu. Nov život ove predstave otpočeli su Dejan Gocić i Toma Bibić.

  Written on Wednesday, 19 October 2016 00:00 in Vesti Be the first to comment! Read 31 times Read more...
 • Niš & Tokio
  Written by

  Pozorište lutaka Niš

  Niš & Tokio

  Goste iz dalekog Japana dočekali smo sa malom zebnjom. Znali smo dosta toga o teatru “Dora”, njihovoj balkanskoj turneji, predstavi "Woven/Ayanasu", jer su se za to zdušno pobrinule Diana Kržanić Tepavac i Jovana Savić iz srpskog ASITEŽ centra, organizatorke i izvršne producentkinje njihove balkanske turneje.

  Written on Saturday, 01 October 2016 00:00 in Vesti Be the first to comment! Read 1075 times Read more...
 • Lutkarske maštarije
  Written by

  Pozorište lutaka Niš

  Lutkarske maštarije

  Prva premijerna predstava u ovoj sezoni „More mašte“, napunila je u ponedeljak uveče salu Pozorišta lutaka, uprkos kiši, neveremenu, ostalim kulturnim dešavanjima u gradu iste večeri i fudbalskoj utakmici Srbija – Irska.

  Gledaoci su prethodnih dana mogli da čuju u medijima ponešto o predstavi, ali sudeći po njihovim aplauzima tokom i po završetku predstave, ono što su videli i doživeli nadmašilo je njihova očekivanja. 
  Written on Friday, 09 September 2016 00:00 in Vesti Be the first to comment! Read 222 times Read more...
 • Dan mladih grada Niša
  Written by

  Pozorište lutaka Niš

  Dan mladih grada Niša

  Povodom svog dana, mladi Niša organizovali su danas Sajam kulture, na kome su se okupili i mladi i oni koji rade sa njima i za njih. Junaci predstave “Mocart” upoznali su se sa skoro svim učesnicima Sajma i naravno, razgovarali sa sugrađanima.

  Written on Friday, 02 September 2016 00:00 in Vesti Be the first to comment! Read 200 times Read more...

 

 

 

FB stranica

Prisutni posetioci

We have 8 guests and no members online

Log in

Newsletter

Subscribe to our mailing list and recieve the latest info about our performances and activities,